Hi Bloggers!!~.. Thanks for visiting my blog.. I hope you have a great day!!~.. xoxo, Effa CuRio

♥ Adorable Followers ♥

Wednesday, December 28, 2011

I'm Gonna Miss You!!~

Assalamualaikum wbt & Hye!!~

Entry ni mengimbau kenangan lama.. siapa yang sensitif tu, baik jangan baca.. nanti anda menangis.. hehehehe.. peringatan yang sengal je kan?

Hampir 6 tahun kitorang kenal.. tapi kitorang tidak lah serapat sekarang.. Kitorang kenal masa belajar diploma di UiTM Penang.. Then kitorang sambung ijazah di UiTM  Shah Alam.. Masa time belajar kat dua-dua UiTM ni, kitorang just say hi je kalau terserempak.. Ye la kan.. Dia belajar course lain.. Aku plak course lain.. Tidak disangka akhirnya kitorang bekerja satu office.. ahahaha.. Dan sejak itu kitorang rapat.. walaupun cuma 3 bln.. :)



Pada mulanya, dia sangka aku ni pendiam.. Tapi setelah kenal dengan aku, barulah dia tahu tentang kesengalan aku ni.. Dari dulu dia suka panggil aku dengan 'kecik'.. Aku marah dia.. aku tak bagi dia panggil macam tu.. Aku tak suka sebab aku memang la kecik.. huhuhu.. Aku suka buat lawak.. Aku suka bagi dia  ketawa.. Seronok je dengar dia ketawa.. Aku suka gaduh dengan dia.. Tapi kitorang gaduh tak de lah sampai tumbuk semua tu.. gaduh mulut je.. Aku suka buat dia marah.. suka tengok dia marah.. kelakar habis muka dia bila dia marah.. hehehe.. Yang paling penting aku suka sakat dia.. itulah hobi aku.. sedangkan anak buah aku pun aku suka sakat, inikan si dia.. lagi la aku suka sakat.. Maaf ya!!

Dia suka cerita masalah dia kat aku.. Aku pun suka cerita masalah aku kat dia.. Jadi, kitorang ni suka kongsi masalah and bagi pandangan.. TERBAIK kan.. Kitorang penah kena marah dengan bos.. Tapi kitorang buat tak tahu je.. hehehe.. Kitorang boleh pegi enjoy plak bila dah kena marah.. Kitorang pegi KLCC.. Pegi Galeri, Kinokuniya Book Store.. Sangat best.. Dia suka sangat cite Twilight.. Tapi aku tak suka.. Aku suka Vampire Diaries.. hehehehe.. 

Tapi...........

Hari ni bersamaan 28/12/2011, berakhirlah kisah aku dan dia.. Tiada lagi gelak tawa dia.. Tiada lagi gurauan dia.. Tiada lagi teman di sebelahku..  Aku harus redha atas pemergian dia.. Dia bukan ke mana pun.. cuma mengejar cita-cita dia.. Aku tak kisah.. Aku bangga dengan dia kerna dia ada cita-cita.. Dia akan meninggalkan aku di sini.. Aku tetap akan berada di sini.. dia pula akan berada di sana.. Cuma jarak sahaja akan memisahkan aku dengan dia.. :(


FOR YOU!!~


Dear Nor Fatin Hidayah Sulaiman,
sememangnya aku ni selalu je menyusahkan kau kan, maafkan aku ya.. Lepas ni aku tak de kawan lagi.. entah buat kali ke berapa, aku kehilangan kawan rapat.. hurm.. dah nasib aku la kot kan.. kita sempat rapat hanya utk 3 bulan je kan selama 6 thn kita kenal..  tapi aku berharap kau tak lupakan aku ya??.. Second thing, thanks for everything.. kau banyak jugak membantu aku.. Aku suka ada kawan macam kau.. Kita dua ni sengal je kan + gila-gila.. Orang pun hairan tgk kita.. walaupun kita tengah berjalan utk beli makanan, kita pasti tertawa.. sudah pasti org akan cop kita budak gila.. hehehe.. dalam LRT pun kita suka gelak.. mesti ramai je yang annoying dengan kita.. Tapi ada kita kisah ke?.. ;p

I tahu lepas ni u pasti sangat busy.. dengan nak mengajar lagi.. dengan nak sambung master lagi.. tapi u jgn lupa janji u.. nak slalu BBM i kan?.. Pastikan u beli Blackberry dengan cepat.. hehehehe.. so u boleh bbm i setiap saat kan??.. nanti kalau u ada kawan baru, pasti i dilupakan terus?.. macam tu ke?.. it's up to you.. u banyak janji dengan i.. so, please tunaikan.. kalau u sudi la kan.. jangan lupa janji u nak bawak i pegi beli buku kat Amcorp Mall.. I tak sabar nak beli buku VD tu.. huhuhu..

Awak, jangan lupa date kita on 7th Jan ni k.. Kalau awak lupa, saya tak akan maafkan awak.. hehehe.. Awak, jom la kita pergi concert evanescene tu.. kalau awak nak pegi concert Avril Lavigne skali pun okay juga.. Awak, nnt nak pegi Genting, jangan lupa bawak saya sekali tau.. Awak, nak kahwin nanti, jangan lupa bagitahu saya.. kalau nak bertunang pun jangan lupa bagitahu k.. Awak, lepas ni saya nak cakap dengan siapa?.. mesti saya akan cakap sorang-sorang je kan?.. makan sorang-sorang.. dengar lagu sorang-sorang.. jalan-jalan kat Ampang Park sorang-sorang.. breakfast McD sorang-sorang.. Makan Pizza sorang-sorang.. makan kat Station Kopitiam sorang-sorang.. Makan nasi bungkus sorang-sorang.. Makan kat Meals Station sorang-sorang.. aik?.. kenapa asyik ckp pasal mkn je ni?.. kita kan kuat makan.. hehehe.. 


yang pasti... lepas ni semuanya akan berbeza.. semuanya saya akan buat sorang-sorang.. tak de lagi kawan boleh back up and cover line saya dah.. mesti semua benda saya buat sendiri je.. dan mungkin semua perkara yang saya lakukan akan buat saya teringat kat awak.. macam lirik lagu avril - when you're gone.. "I've never felt this way before, everything that I do reminds me of you".. lagi pula, tiada lagi orang yang akan beri kata-kata semangat buat saya.. tiada lagi geng nak stress bersama.. tiada lagi orang yang panggil saya deejay.. tiada lagi request song dari awak.. tiada lagi kata-kata "Babe, itu la ini la".. oh.. saya pasti rindu dengar kata-kata tersebut.. okay.. awak, tolong simpan baik-baik barang yang saya penah bagi kat awak.. tu je la awak.. saya sedih.. saya tak dapat nak sambung taip dah.. nanti buku depan saya ni basah dengan air mata.. :'(


Tapi, hari ni saya sedih sangat.. awak last day.. tapi awak xde pun nak lunch ngan saya.. saya lunch sorang-sorang.. memang saya ditakdirkan tiada teman kot.. tak pe lah.. saya faham.. saya perlu redha dengan ketentuan-Nya.. tambah pula awak asyik cari pasal je dengan saya hari ni.. awak ni kan.. awak buat saya sedih la.. awak nak balik kampung hari ni juga.. hari ni balik pun tak dapat balik ngan awak.. awak jahat.. *emo*

And last but not least,
Buat kawanku, Fatin..

Goodbye my friend..

You came into my life unexpectedly, 
at a time i needed somebody so badly..
Perhaps you were a blessing sent by the almighty 
to help & guide me on my way..
We shared so much as time went by..
laughing, crying, gazing at the stars
sharing our deepest secrets..
all of these i'd keep for as long as i won't perish..
For me, you are true friend that I can lean on
A true friend that I can talk to..
A true friend that I can share life with..
A true friend who is ready to listen when i had problems
A true friend who can make me laugh when I'm sad..
A true friend who can help me & understand me
A true friend who can keep my secret
A true friend that can make my day complete..
for me you are the best..
You're always there in times of troubles & worries..
You open your arms & embrace me..
Bring's me up when I'm down..
You give your very best just to make me warm & safe..
I miss you so much best...
but suddenly you said goodbye..
leaving me, wondering, asking myself why?...
yet you'd always be part of everything I do..
Goodbye to you..
Goodbye my friend..
Good Luck too..
and I love you so much & miss you a lot best..
Allah bless you & your family best....
See you soon..




p/s: tunggu kemunculan video yang saya buat khas utk awak.. nanti saya post kat wall fb awak okay? .. oppss.. jangan lupa doakan cita-cita saya juga.. novelist k.. *wink*


update : dia ada buat entry pasal aku juga??.. baca ni.. 
*Missing..*


xoxo,
:: Effa CuRio ::

Tuesday, December 27, 2011

February oh February!!~

Assalamualaikum wbt & Hye!!~


Aku tak sabar menanti bulan February tahun depan..
Tapi kenapa ya?.. Apa yang menarik  bulan February tu?
Sememangnya bukan birthday aku.. dan tiada kaitan dengan diri aku pun..
Yang pasti aku tak sabar menunggu bulan February & pada masa yang sama nak kumpul duit.. haish.. lain macam je kan bunyinya.. nak kumpul duit buat apa??..


Adakah aku akan bertunang or kahwin?.. OH TIDAK!!~.. yang itu pasti lambat lagi kot.. hehehe.. Bukan itulah.. Tapi dua tarikh ni amatlah dinantikan..
18 Feb & 23 Feb..
=))


Pasti korang still tertanya-tanya lagi kan?..
Ada apa dengan dua tarikh tersebut..
Korang nak tahu ke?.. Tiada apa pun..
cuma ada majlis kecil-kecilan je..
Ahahahahaha.. Effa ni sengal betul la..
Bagitahu je la kan.. nanti ramai yang mengamuk pula baca entry ni..
Sabar ya rakan-rakan blogger..
Aku nak bagitahu la..


Tanggal 18 Feb...




Concert Avril Lavigne la..


Tanggal 23 Feb...




Concert Evanescene..


HEHEHEHE..
Tapi yang 23 Feb ni kan birthday mama..
Boleh ke nak pegi?.. hukhukhuk..


Aku ni kan one of the biggest fan diorang..
Wajib pegi ni kan??.. lalalala..
Kumpul duit dari sekarang.. :)


xoxo,
:: Effa CuRio ::

Monday, December 26, 2011

I'm Sorry!!~

Assalamualaikum wbt & Hye!!~

Aku tak idea nak post entry.. Tapi aku nak share lagu ni..
Sangat best and bermakna.. ahahaha.. GILA!!

So, sesiapa yang gaduh dengan boyfriend ke girlfriend ke kawan ke, boleh la tujukan lagu ni untuk diorang..

Jom Layan!!~



I know you know that I'm sorry
I never meant to hurt you
Is there anything that I can do?
To make it up to you
I'd do anything baby
Cause I'm sorry
I never meant to make you cry
I don't want to say goodbye
I'm sorry, I'm sorry that I lied!!..

xoxo,
:: Effa CuRio ::

Thursday, December 22, 2011

Goodbye!!~

Assalamualaikum wbt & Hye!!~

Love hurts it's filled with lies
because of it I hear lots of cries
You told me you loved me
and now I wish you would leave me be
you told me a lie
you're the reason I cry
I watch myself bleed out
and you don't care no doubt
and now I say goodbye
you were my lovely butterfly
I hope you miss me now I'm gone
I left you alone
I'm sorry but it's me you hurt
now I am buried in dirt
but always know that I love you
I know you said wasn't true
but goodbye
my lovely butterfly

by goodbye


P/s: Tetiba je kan post benda mengarut.. hehehehe.. :)

xoxo,
:: Effa CuRio ::

Thursday, December 8, 2011

Hackers Terlampau!!~

Assalamualaikum wbt & Hye!!~

Hari ni aku serabut.. huhuhu.. Aku kecewa + sedih + malu.. 
Kenapa benda ni harus terjadi kepada aku?.. aku hanyalah insan biasa.. Tidak popular atau pun famous.. Apatah lagi artis.. tak layak langsung.. Lebih baik aku jadi novelist dari jadi popular macam artis.. Kejap.. Apa aku merepek ni??.. 

Maaflah buat readers.. Hari ni memang aku agak gila.. Nak dijadikan cerita.. Semalam sedang sibuk aku ber-tweet bersama kawanku, Ayu.. tetiba tanganku terhenti sebab menonton TV..  poyo plak ayat kan.. Tapi aku terkejut sebab kakak aku jerit tanya aku soalan.. 

Angah : Adik, ape benda kamu tweet ni?
Aku: hah??.. apa dia aku tweet?.. sambil meng-usha ipad dia.. lalu jantungku bagaikan terhenti.. apa dia ni?.. bila masa plak aku tweet benda tak senonoh begitu??..



Aku cakap la.. aku tak de tweet apa2 pun lagi.. dan aku syak account aku kena hack.. sangat pantas hackers ni.. habis dia tweet kat follower aku.. merapu2.. dan memalukan.. ayat-ayat dia terlalulah kurang ajar + tidak enak didengar atau dibaca bagi golongan umur 18 thn ke bawah.. Aku rasa nak nangis pun ada.. aku jerit2 kat rumah.. dah macam orang gila.. nasib baik aku boleh log in account twitter.. cuma aku tak boleh tweet.. apa yang aku mampu buat hanyalah delete tweet yang dia tweet.. Then, aku BBM kawan aku.. aku ckp kat dia bukan aku yang tweet kat dia.. dia pun hairan.. bila dia tahu account twitter aku kena hack, dia pun tolong aku.. Thanks a lot Nazim.. Anda banyak membantu.. ;)

Lepas tu, ramai jugalah yang mention dan marah-marah kat aku?.. Apa salah aku ni?.. Aku tak tweet korang.. Aku tak bersalah.. Aku tergamam juga bila hackers tu pegi tweet number phone aku?.. LOL.. apekejadahnya ni??.. TENSION!!.. Lepas dia bosan sebab aku asyik delete tweet dia, account aku kembali normal.. aku dah boleh tweet.. Aku pun dengan penat lelah mintak maaf kat semua yang dia tweet tu.. Dan ramai juga yang memahami.. Thanks a lot followers.. Tanpa anda siapalah saya?.. Eh??..   


Aku rasa hackers ni seorang lelaki yang gila s***.. faham-fahamlah sendiri.. Tapi dia memang memalukan saya dan telah jatuhkan maruah saya.. Kalau aku tahu siapa dia, siaplah kau.. kita jumpa di mahkamah.. aku nak saman!!.. Dan aku juga syak dia ni kurang kasih sayang.. Nak perhatian tapi tak dapat kan??.. Tapi apa yang buat aku musykil sampai sekarang.. Kenapa Aku yang dia hack??.. Follower tak sampai seribu pun.. Tweet pun berapa je.. aduyai.. any one can explain??

xoxo
:: Effa CuRio ::

Tuesday, December 6, 2011

You!!~

Assalamualaikum wbt & Hye!!~

Hari ni rasa lonely je.. Tiada teman untuk berbicara.. ecceehhh.. yang ada cuma blog and twitter sebagai teman.. damn!!.. I Miss all my friends.. I need them in my life.. So, i'm searching something but i found this interesting poem that i wish i could dedicated to all my friends..

You
by Peter Finlayson

When you are sad,
and you feel you can't go on,
Tears well in your eyes
and the pain is so strong

So far from your friends,
and you're all on your own
No one to run to,
So very alone.

When all seems so useless,
and you can't take anymore,
As you put on your coat,
and head for the door.

Remember.....

I was there once,
lost, all alone
You can cry in my ear,
Just pick up the phone.

When you are lonely and feeling so blue
Someone is thinking.. thinking of you!



Then aku pegi post video clip lagu kat facebook..
Semuanya ade perkataan 'lonely'.. My friend, Fatin cakap aku gila.. huhuhu.. Tak pe la.. aku memang agak gila hari ni.. huhuhuu.. Jom layan!!


2am, where do I begin
Crying off my face again
The silent sound of loneliness
Wants to follow me to bed

I'm the ghost of a girl
That I want to be most
I'm the shell of a girl
That I used to know well

Dancing slowly in an empty room
Can the lonely take the place of you
I sing myself a quiet lullaby
Then you go and let the lonely in
To take my heart again

Too afraid, to go inside
For the pain of one more loveless night
For the loneliness will stay with me
And hold me till I fall asleep

I'm the ghost of a girl
That I want to be most
I'm the shell of a girl
That I used to know well

Dancing slowly in an empty room
Can the lonely take the place of you
I sing myself a quiet lullaby
Then you go and let the lonely in
To take my heart again

Broken pieces of
A barely breathing story
Where there once was love
Now there's only me
And the lonely...

Dancing slowly in an empty room
Can the lonely take the place of you
I sing myself a quiet lullaby
Then you go and let the lonely in
To take my heart again...

xoxo,
:: Effa CuRio ::

Monday, December 5, 2011

Why?!

Assalamualaikum wbt & Hye!!~

Aku tak faham.. Kenapa semuanya mesti terjadi??.. Apakah salahku??.. Kenapa aku slalu kena macam ni?.. Tidak cukup baikkah aku sebagai teman dan kawan anda?.. Atau tidak layakkah aku menjadi rakan atau teman anda sekalian??.. 

Aku hampa.. Duniaku begitu gelap gelita tanpa kawan.. Aku perlukan kawan.. I need a friend.. I don't want to be lonely in my life.. it's not interesting at all.. I feel like damn idiot because i don't have a friend.. But.. Did i really need a friend who do not appreciate me??.. I don't think so.. :(


Dear my friends, I love you all.. I really need you in my life.. I can't live without a friend.. I can't happy if i don't have a friend.. But please my dear friends.. Please appreciate me.. Don't you ever judge me or talk behind me.. I hate that.. And threat me the same way i threat you.. I don't know why this thing always happen to me.. I'm so friendly and nice to people.. But they don't do the same thing.. They threat me like i don't have a feeling.. is it like that??.. Adakah aku ni nampak macam tiada perasaan langsung.. hati batu??.. 


And one more thing, I hate hypocrite.. please don't be hypocrite okay.. Dear my friends, please be punctual.. I hate waiting!!.. and if you can't make it on that day, please inform me.. don't make me angry and feel like to scream out loud!!.. If i do so, people around me will think that i'm crazy girl.. 

If you have a date with me, please don't make me waiting like idiot.. And i'm alone too.. this situation really make me sick okay.. this situation happen twice in this year.. And i don't blame that person because they're my BFFs.. But aku rasa tertipu kot.. macam-macam alasan korang ni.. Nasib baik la aku ni jenis yang sabar dan pemaaf.. senang je aku maafkan korang kan.. even korang jahat macam mana pun.. aku tetap anggap korang kawan aku sampai bila-bila.. and i'll be missing you all my dear friends!.. 

*Sekadar luahan hati dan perasaan dari emo girl*

xoxo,
:: Effa CuRio ::

Saya Budak Baru Belajar!!~

Assalamualaikum wbt & Hye!!~

Entry ni bukan nak membangga diri atau berlagak.. Saja je suka-suka taip.. Hehehehe.. two weeks ago, My sis and I saje je suka-suka tengok handphone blackberry.. Tiada niat nak beli.. Tiba-tiba my sis nak beli BB.. So, effa pun join the club la.. even BB yg effa pilih tak canggih and paling murah skali, jadi la kan dari tak de.. huhuhu

Sebenarnya effa tak reti guna BB.. Almaklum la sebelum ni handphone murah je.. tapi touch screen la.. so dah terbiasa kan.. sampai hari tu pegi touch screen BB.. Apa la sengal effa ni kan.. macam org gila.. And ramai juga yg beri tunjuk ajar guna BB tapi belum mahir.. So, dah mula biasa dgn BBM, sampai sms pun buat gaya BBM.. habis kredit aku.. Ade ke effa anta sms sikit2.. ingat gaya chat macam BBM.. Kan kredit dah abis.. Memang agak lembap la guna BB ni..

So, sesiapa yg guna BB tu, sila tinggalkan BB pin anda dekat comment.. boleh la invite kan.. hehehehe.. Tu je la.. Have a great Monday you all.. 

xoxo,
:: Effa CuRio ::

Tuesday, November 29, 2011

Saya Suka Awak!!~

Assalamualaikum wbt & Hye!!~

Awak tahu tak?.. Saya suka awak.. Dah lama saya suka awak.. tapi awak tak tahu pun.. Saya ni siapa la kan.. mana awak nak pandang.. Tapi dari zaman sekolah saya suka awak.. Dah lama kan??.. Saya harap awak tahu yang saya suka awak..

Dah lama saya tak nampak awak.. awak pegi mana??.. Mana awak menghilang??.. Saya rindu kat awak.. Bila awak nak  muncul balik?.. Kalau awak muncul di sepan saya, saya akan bagitahu yang Saya Suka Awak!!.. ;))

Awak comel.. Awak handsome.. Awak baik.. hehehe..
Ni la awak kan??..

v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v

Kejap!!..

Saya suka awak!!


v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v




Name : Won Bin
Real Name : Kim Do Jin
Profession : Actor and model
Birthdate : 10 Nov 1977
Birthplace : Jeong-seon, Kangwon-do, South Korea

xoxo,
:: Effa CuRio ::

Friday, November 25, 2011

Keliru & Terkaku!!~

Assalamualaikum wbt & Hye!!~

Sejak dua menjak ni.. aku keliru sungguh dengan diri aku sendiri.. Entah la.. Mungkin aku perlukan masa untuk berfikir tentang semua ini.. tapi aku perlukan masa berapa lama ya?.. aku sendiri pun tak pasti.. Yang aku tahu aku sudah membuat keputusan untuk resign.. but somehow, my MD yang sangat gorgeous tak bagi.. Dia suruh bersabar sampai akhir thn ni.. Aku mungkin akan cuba terima cadangan dia dan mungkin juga tidak.. Argghhh!!.. Ada sesiapa boleh tolong aku membuat keputusan yang begitu sukar ni??.. Poyo je kan.. hurm... 

Sebenarnya alkisahnya bermula begini.. last two fridays, aku dan Fatin yang cantik lagi bergaya terpaksa pergi jumpa client utk beliau buat payment for air ticket.. then kitorang balik office lambat atas sebab2 tertentu.. Sepatutnya that day aku ada meeting dengan top management.. tapi apakan daya, semuanya dah berlaku dan diorang meeting tanpa aku dan fatin.. Sekembalinya kitorang ke office tercinta, our GM panggil.. dia nak bincang pasal report.. Then settle hal tu.. Tetiba je dia bagi satu berita yang membuat aku jadi impak maksima lalu terkesima.. why this happen to me??.. Our manager complain about me and fatin to GM.. so.. aku tak boleh nak cakap apa.. aku sakit hati sangat.. Perlu ke dia complain kat GM.. Kalau dia tu professional sgt, sepatutnya bincang je la ngan kitorg.. Tak perlu kot nak complain kat GM.. Ni senarai beberapa perkara yg dia complain :

1. Kitorang tak buat kerja..
2. Kitorang tak follow up kerja
3. Kitorang childish..
4. Kitorang online je
5. Kitorang tak professional
6. tak respect dia sebagai manager
dll

So.. aku rasa panas je kan... Bengang sangat2.. Dah la tu macam la dia tu betul sangat.. Annoying tahu tak?.. Okay.. aku pun buat keputusan utk resign.. aku dah tak tahan nak bekerja dengan manager yg mcm ni.. My sis pun bagi sokongan moral.. Aku ni rapat la dengan MD.. So hari rabu dia masuk office.. aku lebih selesa dengan dia.. Aku beranikan diri bagi surat resign kat dia.. Dia tanya apa ni??.. Bila dia bukak je.. dia terkejut.. dan terus tanya "Why, Effa, Awak tak boleh kerja dengan sape kat sini?".. Terdiam la aku masa tu... At first, aku nak bagi alasan yg aku nak cari kerja dekat shah alam.. senang sikit transport.. but suddenly dah dia tanya macam tu.. aku pun cerita la pasal manager aku yang annoying tu.. Then, MD cakap "ambik balik surat resign ni.. buang jauh-jauh.. fikir dulu.. Kat sini tak de siapa pun unhappy kerja dengan awak.. Jangan sebabkan dia sorang, awak nak berhenti.. sabar dulu k"..
Aku pun okay je la.. and keesokan harinya, hari khamis tu awal2 manager tu duk kat depan meja aku.. aku kehairanan.. hatiku berbisik.. "Apa dia nak ni??".. So, aku terus la cakap yang aku tgh susun invoice.. Suddenly dia cakap.. "Effa, nak tanya sesuatu boleh.. Jujur tau".. Aku pun iyakan saja.. Rupanya dia cakap MD call dia last night.. Dia cakap la betul ke awak nak resign.. depan public dia ckp cm tu.. semua org tgk aku.. damn!!.. adakah anda seorang yang professional??.. Sepatutnya panggil la masuk bilik dia kan.. bincang pasal tu.. boleh plak dia tanya betul2 depan meja aku and semua org tahu.. pandai betul kan... and suddenly dia boleh tanya bila awak nak bagi surat resign tu balik??.. aduyai.. perlu ke??.. rasanya dia bengang sebab aku complain pasal dia kat MD.. SO WHAT??.. ko boleh complain pasal kitorang kat GM.. why not aku pun complain pasal kau???

Untuk pengetahuan korang.. ni apa aku complain pasal dia.. actually aku reply apa yang dia complain pasal kitorang...

1. Kitorang tak buat kerja.. - Dia pun sama juga.. hisap rokok je kan.. tak tahu la apa dia buat kat dalam office tu...
2. Kitorang tak follow up kerja - kalau tak follow up kerja, hari2 dia tanya kitorang, yg kitorang boleh jawab tu apa pula??
3. Kitorang childish.. - Dia pun sama juga.. banyak main kot.. boleh plak gelak2 kan...
4. Kitorang online je - Dia pun sama juga.. boleh plak dia online tagged..
5. Kitorang tak professional - Dia tu professional ke kalau terus complain pasal kitorang kat top management.. kitorg xde pun nak complain pasal dia
6. tak respect dia sebagai manager - dia pun tak respect kitorang as his staff.. ada ke patut buli.. suruh beli rokok la.. tapau makanan la.. tak patut kan??


Itu je la.. Yang pasti aku kena fikir betul2 nak resign ke tak.. memang sekarang ni aku keliru & terkaku!!.. :)

xoxo,
:: Effa CuRio ::

Thursday, November 10, 2011

HELP!!

Assalamualaikum wbt & Hye!!~

I'm not in the happy mood right now.. I'm sick.. I'm sick of you.. Yes YOU!!.. You really make me sick.. Why can't you see me happy?.. LOL.. speaking plak dah kan.. hurm..

Actually I'm in the office right now but i'm not feeling well.. Terlebih sakit bila ada manusia yang berperangaikan macam binatang.. Perlu ke kau berperangai macam tu?.. Yang dah lepas biar la lepas kan.. Nak mengadu bagai kat pihak atasan buat apa?.. Apa motif kau?.. nak bodek?.. Aman ke dunia kau kalau kaki kipas ni?..

Alkisahnya begini.. Last Friday, my sis baru beritahu diorang nak blk Ipoh.. and balik sini hari Selasa.. So, i'll try my best nak apply cuti.. TAPI..

Ade la manusia ni cakap mana boleh cuti.. dah lambat dah.. xboleh la apply.. So.. FINE.. aku jenis yg faham bahasa kot.. xdela niat di hati nak cuti dah hari selasa tu lepas dengar kau cakap macam tu and dah beritahu kat my sis xboleh cuti.. Kitorang siap balik shah alam awal kot.. Hari Ahad dah balik sini tapi sampai agak lewat malam.. But.. Suddenly I'm really sick.. fever and flu.. why can't you understand?.. Why must you make a statement that really broken my heart?.. Dah tak dapat cuti ambik MC plak.. MACAM SIAL LA KAU NI!!.. agaknya kau yang suka buat macam tu kot.. Dah pagi tu kepala aku pening and berat.. tak larat nak bangun.. takkan kau suspect aku nak pegi kerja dalam keadaan cam tu.. kalau pengsan dalam train, kau nak bertanggungjawab??.. TAK KAN??.. 


So, semalam masuk kerja tapi still tak berapa sihat.. kwn aku pun takut tgk aku.. dia cakap aku pucat semacam je.. aku okay ke tak ni.. aku just jawab i'm okay.. tak kan la plak nak nyanyi lagu i'm not okay - MCR plak kan.. layan jap lagu ni..


So, aku bagi la MC kat manusia yang annoying tu.. suddenly dia suruh isi borang cuti.. aku pun isi la.. and lepas manager sign borang tu, giliran GM plak yang sign.. bila aku jumpa GM.. tetiba GM suruh duduk dulu.. then, dia cakap "Saya dengar cerita, awak nak apply cuti last friday kan".. Tersentak aku ketika itu.. macam mana plak dia boleh tau kalau bukan manusia tu mengadu kan.. So, GM suruh explain sikit.. Bila aku explain barulah dia faham.. aku bukan suka-suka nak MC.. mmg sakit betul kot.. sampai hari ni still sakit.. REALLY SICK..

KALAU MATI BARU KORANG NAK PERCAYA YANG AKU SAKIT!..



xoxo,
:: Effa CuRio ::

Friday, November 4, 2011

Make Over Blog!

Assalamualaikum wbt & Hye!!~

Minggu lepas datang tahap kesengalan aku, aku make over blog.. Tapi bukan blog aku.. blog orang lain.. Firstly, nak minta maaf la pada owner blog tu.. aku ni tak sekreatif orang lain yang pakar reka cipta blog yang awesome..  aku tau buat blog yang simple je.. Owner blog merupakan kawan aku yang senget sikit.. ahahahaha.. maaf sebab terkutuk.. tapi tak pe.. dia tak kisah.. dia suka aku kutuk depan-depan kan.. huhuhu.. Dia ni baru create account blogspot.. Actually dia ade blog lain tapi terlalu private.. so dia create account blogspot yang lain..


At first, blog dia kosong.. ape pun tak de.. then pandai-pandai aku la nk buat apa dengan blog dia kan.. nak tengok hasilnya??..
TADAAAA...
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v




http://soul87fatin.blogspot.com/

Nak tengok hasil yang real.. sila click link di atas.. Gunakan Google Chrome utk melihat hasil tersebut.. hehehe.. Tak cantik kan??.. simple sangat.. dari header semua tu la aku punya kerja.. Aku telah rosakkan blog dia.. ahahahaha.. Nasib baik la dia terima je blog dia yang xseberapa tu.. Thank you darling.. :)
  
P/s : Apa pula komen anda tentang blog tersebut?..


Eh.. lupa plak.. nak promote sikit.. follow la blog dia.. and follow juga twitter Effa CuRio ye.. hehehehehe..


xoxo,
:: Effa CuRio ::