Hi Bloggers!!~.. Thanks for visiting my blog.. I hope you have a great day!!~.. xoxo, Effa CuRio

♥ Adorable Followers ♥

Thursday, November 10, 2011

HELP!!

Assalamualaikum wbt & Hye!!~

I'm not in the happy mood right now.. I'm sick.. I'm sick of you.. Yes YOU!!.. You really make me sick.. Why can't you see me happy?.. LOL.. speaking plak dah kan.. hurm..

Actually I'm in the office right now but i'm not feeling well.. Terlebih sakit bila ada manusia yang berperangaikan macam binatang.. Perlu ke kau berperangai macam tu?.. Yang dah lepas biar la lepas kan.. Nak mengadu bagai kat pihak atasan buat apa?.. Apa motif kau?.. nak bodek?.. Aman ke dunia kau kalau kaki kipas ni?..

Alkisahnya begini.. Last Friday, my sis baru beritahu diorang nak blk Ipoh.. and balik sini hari Selasa.. So, i'll try my best nak apply cuti.. TAPI..

Ade la manusia ni cakap mana boleh cuti.. dah lambat dah.. xboleh la apply.. So.. FINE.. aku jenis yg faham bahasa kot.. xdela niat di hati nak cuti dah hari selasa tu lepas dengar kau cakap macam tu and dah beritahu kat my sis xboleh cuti.. Kitorang siap balik shah alam awal kot.. Hari Ahad dah balik sini tapi sampai agak lewat malam.. But.. Suddenly I'm really sick.. fever and flu.. why can't you understand?.. Why must you make a statement that really broken my heart?.. Dah tak dapat cuti ambik MC plak.. MACAM SIAL LA KAU NI!!.. agaknya kau yang suka buat macam tu kot.. Dah pagi tu kepala aku pening and berat.. tak larat nak bangun.. takkan kau suspect aku nak pegi kerja dalam keadaan cam tu.. kalau pengsan dalam train, kau nak bertanggungjawab??.. TAK KAN??.. 


So, semalam masuk kerja tapi still tak berapa sihat.. kwn aku pun takut tgk aku.. dia cakap aku pucat semacam je.. aku okay ke tak ni.. aku just jawab i'm okay.. tak kan la plak nak nyanyi lagu i'm not okay - MCR plak kan.. layan jap lagu ni..


So, aku bagi la MC kat manusia yang annoying tu.. suddenly dia suruh isi borang cuti.. aku pun isi la.. and lepas manager sign borang tu, giliran GM plak yang sign.. bila aku jumpa GM.. tetiba GM suruh duduk dulu.. then, dia cakap "Saya dengar cerita, awak nak apply cuti last friday kan".. Tersentak aku ketika itu.. macam mana plak dia boleh tau kalau bukan manusia tu mengadu kan.. So, GM suruh explain sikit.. Bila aku explain barulah dia faham.. aku bukan suka-suka nak MC.. mmg sakit betul kot.. sampai hari ni still sakit.. REALLY SICK..

KALAU MATI BARU KORANG NAK PERCAYA YANG AKU SAKIT!..



xoxo,
:: Effa CuRio ::

12 comments:

MieyaZ said...

why dlm dunia ni still de org yang suke jge tepi kain org????why?? xcukup ngn kain sndri ke nak jg kain org...sengalll...

Abg Stalker said...

alamak..jgn le sebut mati2 ni. :( yg mulut longkang tu ptt mati.hdp kipas org nk bt pe.

Effa CuRio said...

@MieyaZ : sebab tak cukup kain sendiri nak dijaga la tu.. dah ckp mcm2 boleh plak mintak tolong lagi kan.. tak tahu malu.. CIS!!

Effa CuRio said...

@Abg Stalker : dah tu bile MC jadi isu.. ape nak dikata lagi.. kalau mati je la baru diorang sedar kot..

dia kipas org sebab xde kipas kat sini.. huhuhu

Sya Haina said...

memang banyak kaki kipas wujud kat dalam office effa curio... we just extra careful dengan si kaki2 kipas ni. dorang ni mulut manis bebenor... dan yang si bos2 ni pun susah gak nak cakap kan... takkan tak kenai kot mana dia kaki2 kipas dalam office dia kan..
sabar ye effa curio.. zasssss!!

Effa CuRio said...

@Sya Haina : thank you sayang.. rindu kat she la.. how are you??.. yup.. effa curio faham la sekarang.. semua org tak boleh dipercayai.. hehehe.. ;)

nfahk said...

erghhhhh menyampah gila. btw get well soon efa :)

iQa~ said...

babe,tk cr...jgn pedulikan kate org babe...kesihatan lg baik....

percaya pada Allah...Dia tahu yg terbaik...Manusia jahat tu,biarkan...nnt sure dia kene balik...

Effa CuRio said...

@nfahk : menyampah kan??.. hehehe..
Thank you ann.. :)

Effa CuRio said...

@iQa~ : betul tu.. thanks dear!!~.. ;)

Liyana Zahim said...

Dun tell me org yg wat tu malay.. Biasa sesama melayu tu dgki.. Smtms kte tak perlu bcmpur dgn org sgt kt tmpt kerja sbb mkn bercampur mkn berserabut otak.. Sabar k effa..

Effa CuRio said...

@Liyana Zahim : mmg malay pun.. xboleh sabar dah liyana.. hehehe.. :)