Hi Bloggers!!~.. Thanks for visiting my blog.. I hope you have a great day!!~.. xoxo, Effa CuRio

♥ Adorable Followers ♥

Wednesday, December 28, 2011

I'm Gonna Miss You!!~

Assalamualaikum wbt & Hye!!~

Entry ni mengimbau kenangan lama.. siapa yang sensitif tu, baik jangan baca.. nanti anda menangis.. hehehehe.. peringatan yang sengal je kan?

Hampir 6 tahun kitorang kenal.. tapi kitorang tidak lah serapat sekarang.. Kitorang kenal masa belajar diploma di UiTM Penang.. Then kitorang sambung ijazah di UiTM  Shah Alam.. Masa time belajar kat dua-dua UiTM ni, kitorang just say hi je kalau terserempak.. Ye la kan.. Dia belajar course lain.. Aku plak course lain.. Tidak disangka akhirnya kitorang bekerja satu office.. ahahaha.. Dan sejak itu kitorang rapat.. walaupun cuma 3 bln.. :)



Pada mulanya, dia sangka aku ni pendiam.. Tapi setelah kenal dengan aku, barulah dia tahu tentang kesengalan aku ni.. Dari dulu dia suka panggil aku dengan 'kecik'.. Aku marah dia.. aku tak bagi dia panggil macam tu.. Aku tak suka sebab aku memang la kecik.. huhuhu.. Aku suka buat lawak.. Aku suka bagi dia  ketawa.. Seronok je dengar dia ketawa.. Aku suka gaduh dengan dia.. Tapi kitorang gaduh tak de lah sampai tumbuk semua tu.. gaduh mulut je.. Aku suka buat dia marah.. suka tengok dia marah.. kelakar habis muka dia bila dia marah.. hehehe.. Yang paling penting aku suka sakat dia.. itulah hobi aku.. sedangkan anak buah aku pun aku suka sakat, inikan si dia.. lagi la aku suka sakat.. Maaf ya!!

Dia suka cerita masalah dia kat aku.. Aku pun suka cerita masalah aku kat dia.. Jadi, kitorang ni suka kongsi masalah and bagi pandangan.. TERBAIK kan.. Kitorang penah kena marah dengan bos.. Tapi kitorang buat tak tahu je.. hehehe.. Kitorang boleh pegi enjoy plak bila dah kena marah.. Kitorang pegi KLCC.. Pegi Galeri, Kinokuniya Book Store.. Sangat best.. Dia suka sangat cite Twilight.. Tapi aku tak suka.. Aku suka Vampire Diaries.. hehehehe.. 

Tapi...........

Hari ni bersamaan 28/12/2011, berakhirlah kisah aku dan dia.. Tiada lagi gelak tawa dia.. Tiada lagi gurauan dia.. Tiada lagi teman di sebelahku..  Aku harus redha atas pemergian dia.. Dia bukan ke mana pun.. cuma mengejar cita-cita dia.. Aku tak kisah.. Aku bangga dengan dia kerna dia ada cita-cita.. Dia akan meninggalkan aku di sini.. Aku tetap akan berada di sini.. dia pula akan berada di sana.. Cuma jarak sahaja akan memisahkan aku dengan dia.. :(


FOR YOU!!~


Dear Nor Fatin Hidayah Sulaiman,
sememangnya aku ni selalu je menyusahkan kau kan, maafkan aku ya.. Lepas ni aku tak de kawan lagi.. entah buat kali ke berapa, aku kehilangan kawan rapat.. hurm.. dah nasib aku la kot kan.. kita sempat rapat hanya utk 3 bulan je kan selama 6 thn kita kenal..  tapi aku berharap kau tak lupakan aku ya??.. Second thing, thanks for everything.. kau banyak jugak membantu aku.. Aku suka ada kawan macam kau.. Kita dua ni sengal je kan + gila-gila.. Orang pun hairan tgk kita.. walaupun kita tengah berjalan utk beli makanan, kita pasti tertawa.. sudah pasti org akan cop kita budak gila.. hehehe.. dalam LRT pun kita suka gelak.. mesti ramai je yang annoying dengan kita.. Tapi ada kita kisah ke?.. ;p

I tahu lepas ni u pasti sangat busy.. dengan nak mengajar lagi.. dengan nak sambung master lagi.. tapi u jgn lupa janji u.. nak slalu BBM i kan?.. Pastikan u beli Blackberry dengan cepat.. hehehehe.. so u boleh bbm i setiap saat kan??.. nanti kalau u ada kawan baru, pasti i dilupakan terus?.. macam tu ke?.. it's up to you.. u banyak janji dengan i.. so, please tunaikan.. kalau u sudi la kan.. jangan lupa janji u nak bawak i pegi beli buku kat Amcorp Mall.. I tak sabar nak beli buku VD tu.. huhuhu..

Awak, jangan lupa date kita on 7th Jan ni k.. Kalau awak lupa, saya tak akan maafkan awak.. hehehe.. Awak, jom la kita pergi concert evanescene tu.. kalau awak nak pegi concert Avril Lavigne skali pun okay juga.. Awak, nnt nak pegi Genting, jangan lupa bawak saya sekali tau.. Awak, nak kahwin nanti, jangan lupa bagitahu saya.. kalau nak bertunang pun jangan lupa bagitahu k.. Awak, lepas ni saya nak cakap dengan siapa?.. mesti saya akan cakap sorang-sorang je kan?.. makan sorang-sorang.. dengar lagu sorang-sorang.. jalan-jalan kat Ampang Park sorang-sorang.. breakfast McD sorang-sorang.. Makan Pizza sorang-sorang.. makan kat Station Kopitiam sorang-sorang.. Makan nasi bungkus sorang-sorang.. Makan kat Meals Station sorang-sorang.. aik?.. kenapa asyik ckp pasal mkn je ni?.. kita kan kuat makan.. hehehe.. 


yang pasti... lepas ni semuanya akan berbeza.. semuanya saya akan buat sorang-sorang.. tak de lagi kawan boleh back up and cover line saya dah.. mesti semua benda saya buat sendiri je.. dan mungkin semua perkara yang saya lakukan akan buat saya teringat kat awak.. macam lirik lagu avril - when you're gone.. "I've never felt this way before, everything that I do reminds me of you".. lagi pula, tiada lagi orang yang akan beri kata-kata semangat buat saya.. tiada lagi geng nak stress bersama.. tiada lagi orang yang panggil saya deejay.. tiada lagi request song dari awak.. tiada lagi kata-kata "Babe, itu la ini la".. oh.. saya pasti rindu dengar kata-kata tersebut.. okay.. awak, tolong simpan baik-baik barang yang saya penah bagi kat awak.. tu je la awak.. saya sedih.. saya tak dapat nak sambung taip dah.. nanti buku depan saya ni basah dengan air mata.. :'(


Tapi, hari ni saya sedih sangat.. awak last day.. tapi awak xde pun nak lunch ngan saya.. saya lunch sorang-sorang.. memang saya ditakdirkan tiada teman kot.. tak pe lah.. saya faham.. saya perlu redha dengan ketentuan-Nya.. tambah pula awak asyik cari pasal je dengan saya hari ni.. awak ni kan.. awak buat saya sedih la.. awak nak balik kampung hari ni juga.. hari ni balik pun tak dapat balik ngan awak.. awak jahat.. *emo*

And last but not least,
Buat kawanku, Fatin..

Goodbye my friend..

You came into my life unexpectedly, 
at a time i needed somebody so badly..
Perhaps you were a blessing sent by the almighty 
to help & guide me on my way..
We shared so much as time went by..
laughing, crying, gazing at the stars
sharing our deepest secrets..
all of these i'd keep for as long as i won't perish..
For me, you are true friend that I can lean on
A true friend that I can talk to..
A true friend that I can share life with..
A true friend who is ready to listen when i had problems
A true friend who can make me laugh when I'm sad..
A true friend who can help me & understand me
A true friend who can keep my secret
A true friend that can make my day complete..
for me you are the best..
You're always there in times of troubles & worries..
You open your arms & embrace me..
Bring's me up when I'm down..
You give your very best just to make me warm & safe..
I miss you so much best...
but suddenly you said goodbye..
leaving me, wondering, asking myself why?...
yet you'd always be part of everything I do..
Goodbye to you..
Goodbye my friend..
Good Luck too..
and I love you so much & miss you a lot best..
Allah bless you & your family best....
See you soon..




p/s: tunggu kemunculan video yang saya buat khas utk awak.. nanti saya post kat wall fb awak okay? .. oppss.. jangan lupa doakan cita-cita saya juga.. novelist k.. *wink*


update : dia ada buat entry pasal aku juga??.. baca ni.. 
*Missing..*


xoxo,
:: Effa CuRio ::

19 comments:

iQa~ said...

B strong dear effa..

@rRieyaNa_Fy's said...

Effa Curio jgn la sedey2...chill... ^_^

nfahk said...

quit kerja sbb sambung study ke ape? effa smbung la gak..

Effa CuRio said...

@iQa~ : yup.. i will.. InsyaAllah.. :)
thanks ya..

Effa CuRio said...

@@rRieyaNa_Fy's : sedih la jugak.. huhuhu.. sis nangis tak baca entry ni.. atau sis pun rasa sedih gak??.. :(

Effa CuRio said...

@nfahk : dia dapat keje lain.. and dia sambung study gak.. :)

Nur Khairiyah Munit said...

tak mau la sedih2...nanti ada rezeki mesti jumpa lagi.be strong k! ;)

Effa CuRio said...

@Nur Khairiyah Munit : Thanks ya.. i will be strong.. InsyaAllah.. ;)

nurul diana said...

sabar ea akk , x mau sdih2 :)

Effa CuRio said...

@nurul diana : baiklah.. tapi agak tak biasa la.. huhuhu.. thanks yana.. :)

Abg Stalker said...

knp begitu emosi skli ni..T_T effa jgn la sdh sgt,see..abg da nk meleleh tahu x.da la hati kita ni x mcm hati lelaki sgt. :'( nti2 jmp la..dlm Malaysia jgk k.cool babe.. :)berdikari la lepasni,ada byk kebaikannya.

Effa CuRio said...

@Abg Stalker : effa kat sydney.. dia kat malaysia... hehehe.. mmg la sblm dia kerja sini effa berdikari je.. xde kawan.. but rasa kehilangan la... dah ada geng satu kepala, tetiba back to basic.. jadi macam org gila dah.. xde kwn nk bertepuk tampar.. jadi pendiam balik la nampaknya effa ni kan.. ;p

Btw, thanks a lot abg.. :)

MZ said...

wah, touching :`)

Akmal Khalidah said...

Jangan sedih2 ye kak :) Tak comel kalau sedih2 ni :D

Effa CuRio said...

@MZ : touching??.. thank you.. ;)

Effa CuRio said...

@Akmal Khalidah : thank you dik.. tak sedih dah..(mgkn amik masa juga kot ) ;)

Siti Nur Aisyah said...

alangkah bestnya dapat kawan macam awak.So sweet.By the way,thanks follow,im following you back.:)

Effa CuRio said...

@Siti Nur Aisyah : ye ke best?.. hehehe.. thank you so much my dear.. :)

model baju korea said...

happy new year salam kenal,,sukses yahh dengan postingan nya