Hi Bloggers!!~.. Thanks for visiting my blog.. I hope you have a great day!!~.. xoxo, Effa CuRio

♥ Adorable Followers ♥

Thursday, December 8, 2011

Hackers Terlampau!!~

Assalamualaikum wbt & Hye!!~

Hari ni aku serabut.. huhuhu.. Aku kecewa + sedih + malu.. 
Kenapa benda ni harus terjadi kepada aku?.. aku hanyalah insan biasa.. Tidak popular atau pun famous.. Apatah lagi artis.. tak layak langsung.. Lebih baik aku jadi novelist dari jadi popular macam artis.. Kejap.. Apa aku merepek ni??.. 

Maaflah buat readers.. Hari ni memang aku agak gila.. Nak dijadikan cerita.. Semalam sedang sibuk aku ber-tweet bersama kawanku, Ayu.. tetiba tanganku terhenti sebab menonton TV..  poyo plak ayat kan.. Tapi aku terkejut sebab kakak aku jerit tanya aku soalan.. 

Angah : Adik, ape benda kamu tweet ni?
Aku: hah??.. apa dia aku tweet?.. sambil meng-usha ipad dia.. lalu jantungku bagaikan terhenti.. apa dia ni?.. bila masa plak aku tweet benda tak senonoh begitu??..



Aku cakap la.. aku tak de tweet apa2 pun lagi.. dan aku syak account aku kena hack.. sangat pantas hackers ni.. habis dia tweet kat follower aku.. merapu2.. dan memalukan.. ayat-ayat dia terlalulah kurang ajar + tidak enak didengar atau dibaca bagi golongan umur 18 thn ke bawah.. Aku rasa nak nangis pun ada.. aku jerit2 kat rumah.. dah macam orang gila.. nasib baik aku boleh log in account twitter.. cuma aku tak boleh tweet.. apa yang aku mampu buat hanyalah delete tweet yang dia tweet.. Then, aku BBM kawan aku.. aku ckp kat dia bukan aku yang tweet kat dia.. dia pun hairan.. bila dia tahu account twitter aku kena hack, dia pun tolong aku.. Thanks a lot Nazim.. Anda banyak membantu.. ;)

Lepas tu, ramai jugalah yang mention dan marah-marah kat aku?.. Apa salah aku ni?.. Aku tak tweet korang.. Aku tak bersalah.. Aku tergamam juga bila hackers tu pegi tweet number phone aku?.. LOL.. apekejadahnya ni??.. TENSION!!.. Lepas dia bosan sebab aku asyik delete tweet dia, account aku kembali normal.. aku dah boleh tweet.. Aku pun dengan penat lelah mintak maaf kat semua yang dia tweet tu.. Dan ramai juga yang memahami.. Thanks a lot followers.. Tanpa anda siapalah saya?.. Eh??..   


Aku rasa hackers ni seorang lelaki yang gila s***.. faham-fahamlah sendiri.. Tapi dia memang memalukan saya dan telah jatuhkan maruah saya.. Kalau aku tahu siapa dia, siaplah kau.. kita jumpa di mahkamah.. aku nak saman!!.. Dan aku juga syak dia ni kurang kasih sayang.. Nak perhatian tapi tak dapat kan??.. Tapi apa yang buat aku musykil sampai sekarang.. Kenapa Aku yang dia hack??.. Follower tak sampai seribu pun.. Tweet pun berapa je.. aduyai.. any one can explain??

xoxo
:: Effa CuRio ::

8 comments:

Noobster HC said...

aiyakk..
x semua hackers jahat.. sorry 2 say ^_^

http://h3xmedia.blogspot.com

We Share Our Thoughts

We Saw We Like We Share
You Saw You Like You Share

Abg Stalker said...

hacker yg hack blog abg tu habis-habisan abg kejar.abg mengamuk kt website dia,geng2 dia,blog dia skli.dia ingt dia je bole aniaya org,manusia tetap manusia.abg ni da la panas baran.x kacau org,so org jgn kacau abg.effa sabar je la k.org teraniaya mst tuhan bantu. :)

Liyana Zahim said...

sbr na effa.. blog liyana pn kne hack dlu.. jom kte isytihar prg.. tak kshla baik jht ceroboh prvcy org tu jht ler...

Effa CuRio said...

@Noobster HC : Ahahaha.. Maybe la kot.. but hacker ni memang melampau.. ;p

Effa CuRio said...

@Abg Stalker : Amboi abang ni.. ganaz betul.. ganaz pun dalam hati ada taman kan?.. ngeeee!!.. masalahnya effa tak tahu siapa hack.. kalau tahu, confirm org tu tak senang duduk dibuatnya sebab habislah dia.. hehehehe.. Yup.. thanks ya.. Tengah banyak bersabar tapi kejadian ini amat memalukan dan menjatuhkan maruah saya sebagai seorang perempuan.. ;(

Effa CuRio said...

@Liyana Zahim : Thanks Liyana.. pelik la pula sebab hack twitter.. hack facebook or blog dah biasa dengar.. huhuhuhu.. YUP.. SETUJU SANGAT!!.. memang tak baik la kan ceroboh privacy orang.. ;)

Noobster HC said...

@Liyana Zahim - pergh.. btl ke nk istyhar perang dgn hacker ni..? klau btl,nnti wat pngumuman

Effa CuRio said...

@Noobster HC : kenapa plak nak buat pengumuman??