Hi Bloggers!!~.. Thanks for visiting my blog.. I hope you have a great day!!~.. xoxo, Effa CuRio

♥ Adorable Followers ♥

Sunday, May 8, 2011

Day one : 10 Things About You!!~

Assalamualaikum wbt & Hye!!~..

Hari ini, start la 10 Things in 10 Days.. so let's check it out..
10 things about me...

1. Effa binti Mustafa Bakri
Nie nama dalam IC.. my friends called me effa or effa curio and my bff called me fafa or fa.. my niece called me auntie fafa.. Nama dalam social networking tak kira la MySpace ke Facebook ke Twitter ke.. semuanya Effa CuRio.. =)

2. 28th January 1987
Dilahirkan pada tarikh seperti di atas pada pukul 3.40 ptg di Hospital Besar Ipoh and now known as Hospital Permaisuri Bainun.. (anak jati perak).. tapi sekarang menetap di Shah Alam..

3. anak bongsu
Merupakan anak bongsu dari 4 adik bradik yang semuanya perempuan..

4. petite
yup.. i'm petite.. people out there don't believe that i'm 24 years old.. they thought me still studying in secondary school.. hehehe.. 

5. friendly
Seorang yang friendly.. suka berkawan.. xkisah la orang tu macam mane pun.. janji die ikhlas nak kawan.. so, salam kenal.. jangan malu-malu nak berkawan dengan Miss Effa CuRio nie.. hehehe

6. simple, emo, sensitive
Effa CuRio seorang yang sangat simple.. xsuka la hal yang remeh temeh nie kan.. tapi kekadang tu sensitive sikit la.. and suka emo-emo nie.. hehehe.. nak buat macam mane kan.. dah blog pun ala-ala emo.. ahaha!!~



7. Alumni UiTM
Merupakan alumni UiTM.. 
Diploma in Tourism Management (2005-2008) in UiTM Penang.. 
Bachelor Science (Hons) Tourism Management (2008-2010) in UiTM Shah Alam.. minor in Hotel Management.. =)


8. garang
Aku tak tau la betul ke tak kan.. ramai cakap aku nie garang.. ye ke??.. garang bertempat kot.. hehehe.. mane ade garang la.. TIPU la korang nie.. 

9. twitter and blogging addict
Sememangnya seorang yang suka sangat menulis.. so, blog is the platform where i can share my story.. twitter plak tempat aku membebel.. hehehe... ape lagi.. jom la follow twitter Effa CuRio..

10. cakap sorang-sorang
Yeah.. itu aku.. aku memang akan cakap sorang-sorang kalau dh bosan sangat.. ye la kan.. dh xde orang kat sekeliling.. memang cakap sorang-sorang la.. jangan cakap aku gila.. aku normal la.. ahahahaha...

ITU SEMUANYA TENTANG AKU..

xoxo,
:: Effa CuRio ::

4 comments:

Ija AppLe :) said...

#8,5,10 me 2 siyesly :)

Effa CuRio said...

Ija AppLe :) : ahahaha!!~.. geng la nie.. best kan ckp sorang-sorang.. ;p

Cutiesifa said...

no 6,8,9, & 10 me jugak!!

kadang2 tgh drive pun boleh ckp sorang2!tak tahulah org kalau nampak cakap pe, tapi, ada saya kesah??hehe

p/s: follow u blog & twitter.jom tweet2!! :D

Effa CuRio said...

Cutiesifa : hehehe.. biarkan je orang nak ckp pe.. janji kita happy kan??..

okay.. lps nie kita tweet2 ye.. =)