Hi Bloggers!!~.. Thanks for visiting my blog.. I hope you have a great day!!~.. xoxo, Effa CuRio

♥ Adorable Followers ♥

Wednesday, June 29, 2011

Realiti atau Fantasi??

Assalamualaikum wbt & Hye!!~

Jujur sebenarnya aku xde la seorang penakut gaya sekarang nie..
Selalunya aku anggap cuma biasa-biasa je.. tapi.............

Kejadian yang berlaku dua minggu lalu masih terngiang di kotak fikiranku.. Masa tu aku bermimpi.. mimpi tu xde la mimpi yang ngeri tapi aku rasa kejadian itu betul-betul berlaku.. dan dalam separa sedar aku terjaga dari tidur dan sememangnya sudah jadi kebiasaannya aku akan terjaga ketika kakakku sedang bersiap untuk pergi kerja.. dan pada hari itu.. aku sedar dan ternampak kakakku sedang solat subuh tetapi aku terlihat satu kelibat lain di belakangnya dan orang itu lelaki dan sedang terbongkok di belakang kakakku.. aku xpasti siapa dan die sedang buat ape.. ape yang terkeluar dari mulutku adelah "HOI".. Kakakku yang sedang solat terkejut lalu terbatallah solatnya sebab menanyakan kepadaku "kamu kenapa dik??".. Aku cuma jawab " xde ape, mimpi je".. aku xtau nak cakap ape sebenarnya.. huhuhuhu...

Seharian aku memikirkan hal itu dan ingin menceritakan hal yang sebenarnya kepada kakakku itu tetapi aku terlupa sehinggalah die sendiri yang bertanya.. "pagi tadi kamu kenapa dik??".. Barulah aku ingat dan aku cakap aku nampak orang kat belakang die.. Die tidak terkejut cuma die cakap patut la die ade rasa macam ade orang lain kat belakang die.. Die tanya mungkin orang itu abang ipar aku tetapi die sendiri cakap pintu bilik terkunci kan.. hurm.. Sampai sekarang aku xpasti yang aku nampak tu hanyalah fantasiku atau realiti.. Korang rasa??..


Tapi xpe la.. aku pun dah banyak kali terdengar benda yang agak ngeri dan pernah kena tindih makhluk halus itu tapi semua itu berlaku masa aku duk kat hostel dan aku xdela penakut mcm ni.. kejadian ni berlaku kat rumah sendiri.. mesti la agak cuak sebab kat hostel dah terbiasa la dengar hal hantu semua tu kan.. hehehehe.. InsyaAllah xde ape2 la.. Cuma sampai sekarang aku still tefikir kejadian dua minggu lepas itu hanyalah fantasi atau realiti???..

Siapa ade twitter??.. follow me.. will follow u back.. =)

xoxo,
:: Effa CuRio ::

10 comments:

Abang Stalker said...

dr td abg cuba htr komen kt effa.tp unable.geram btul.masuk ni da 4x.agknya setan x bg.hahaha

-effa,jgn tkt la.lg tkt lg la mcm2 jd.bykkn membaca ayt2 al quran k. :)myb ilusinasi je.

FaTinFiRDaUs said...

mesti terus bangunkan? tak gosok mata dulu... :) jangan takut, nnt benda tu lagi suka..

iQa~ said...

b strong babe...jgn takut..byk bc ayat al-quran..insyaAllah~

Ayie said...

teman pernah jumpa hantu disiang hari.. hantu tu rambutnya panjang, pegang gitar.. rokok dimulut ibarat digam dan yang paling best, ASYIK DUDUK PERABIH BERAS.. nama hantu tu, kutu rayau.. hahaha

Effa CuRio said...

@Abang Stalker : ahahaha.. setan xbagi ye..

okay abg.. thanks tau tuk nasihat tu.. hopefully hanya ilusinasi je.. ngeeee!!~ =)

Effa CuRio said...

@FaTinFiRDaUs : hehehehe.. xde la.. xtakut dh.. cuma teringat je.. =)

Effa CuRio said...

@iQa~ : okay babe.. thanks.. i'll be strong.. oh yeah!! =)

Effa CuRio said...

@Ayie: ahahaha.. kalo hantu kutu rayau xpe la ayie.. jgn hantu betul.. terus pengsan!!~.. =)

eB ezrin said...

aku nih selalu nmpk benda pelik2 dolo... dh kluar aed nih alhamdulillah, dh x nmpk lgsg... sukerr sgt.. kalo x, aku mengong skit hu3

Effa CuRio said...

@eB ezrin : kamu lain la along.. hehehe.. xpe la.. InsyaAllah hanya halusinasi je kot.. angah pun ckp aku ni byk berangan je.. ahahahaha!!~