Hi Bloggers!!~.. Thanks for visiting my blog.. I hope you have a great day!!~.. xoxo, Effa CuRio

♥ Adorable Followers ♥

Saturday, April 23, 2011

Justin Bieber My World Tour Live In Malaysia!!~.. =)

Assalamualaikum wbt & Hye!!~..

Bieber fever??.. dh abis pun kan?.. tapi aku still fever gara-gara kena hujan nak tgk JB punya pasal kan.. hehehe... Okay la.. first of all, I would like to thank to my bff, Lynda because she suprise me??.. Justin Bieber My World Tour Concert.. wow!!~.. seriously, i thought she just joking when she said that she won two tickets for the concert from hitz.fm.. and she invite me to be her partner.. yeay!!~..This is my best birthday present ever.. thanks a lot to Lyn.. 

Our tickets.. ngeee!!~


Let's begin our journey!!..

on the 21st April 2011, pagi-pagi lagi aku dah bangun sebab nak pegi rumah Lyn kat Seri Kembangan coz nak hanta beg baju dulu and then terus teman die pegi redeem tickets kat astro building, Bukit Jalil.. mmg la adventure perjalanan kitorang nie.. sampai je kat sana, the person in charge suruh dtg pukul 2.. okay fine, masa tue baru pukul 12.. daripada kitorang duk je kat astro tu, kitorang ambil tindakan drastik utk balik ke stesen LRT, Bukit Jalil.. minum-minum dulu kat situ.. lebih kurang pukul 1.50 pm, kitorang naik teksi pergi ke astro semula.. sampai situ, ramai la pemenang utk Justin Bieber Barbershop Makeover dan kebanyakkannya memakai baju kaler purple (JB fav colour).. same wif me.. ngee!!~.. okay.. melalut plak.. jom sambung..


Kitorang beratur utk ambil tiket and my bff dpt sweater padini and rambut palsu justin bieber.. ye la.. nak makeover kan.. hehehe.. tapi agak bengang bile dapat tau drpd one of the person in charge yang partner utk winner tu kena pegi stadium sendiri.. bus disediakan utk winner je.. so, ramai la yang xpuas hati kan.. yg kitorang nie naik public transport, mcm mane plak.. aduyai.. bukan nak bagitau awal-awal.. dlm 20 min, ade briefing and one of Hitz.fm deejay announce that the winner naik satu bus and the partner another bus.. so, we all happy... ahahaha..


Kitorang naik dua bus rapid yang di-escort oleh 4 org polis.. amazing!!~.. Tour KL dulu baru pegi Stadium Merdeka.. So, perjalanan kitorang tue xde masalah sebab polis escort and kitorang diberi keutamaan.. hehehe.. mcm VVIP la plak kan & ramai je yang hairan nape dua buah bus nie diberi keutamaan.. korang ade ke??.. xde kan??.. jgn jeles.. Okay, part yang paling best bile dua orang deejay dari Hitz.fm nie naik bus skali ngan kitorang.. memang best la.. kelakar diorang tu.. kitorang nyanyi lagu Justin Bieber.. Oh my Bieber!!~

Deejay Jin 

Deejay Ryan

Lebih kurang pukul 4 lebih, kitorang dh sampai Stadium Merdeka.. Sampai je, deejay tue buat satu game utk winner.. hadiah die memang la gempaq.. blackberry torch tue.. hanya 10 bertuah je yang dapat.. Okay, lebih kurang kul 5 lebih, kitorang beratur la kat pintu red zone..  dr pagi kitorang berdua nie xmkn.. dh lapar sgt.. so beli la KFC utk bwk masuk.. tetiba plak hujan lebat, basah la kitorang but nasib baik ade baju hujan Tunetalk.. diorang pun bagi masuk sebab dh hujan lebat.. tapi korang xkn percaya sebab nk masuk tue, die siap check beg okay.. no mineral water, no food, no banner!!~.. abis semua kena rampas.. yang best KFC kitorang yg xsentuh ape pun kena rampas.. kakak yang check beg aku tue ambik KFC kitorg.. aku bg alasan yang Lyn dh nk pengsan sebab dr pagi die xmkn.. Kakak tue suruh mkn dulu baru msk.. so, aku tnya la kitorang nk mkn kat mane dengan hujan lebat bagai tu.. so, die dengan berperikemanusiaan lepaskan kitorg dgn mknan kitorang  but rupanye kena check lagi skali.. hampeh betul.. abg tu takde hati perut.. belumku sempat ckp ape-ape, die ambik semua KFC tue and campak je.. kejam betul.. 


Kitorang ditempatkan kat red zone yang harga tiket mmg gempaq la kan.. kitorg dpt tiket berharga RM 498 seorang.. wow!!~.. red zone nie mmg dekat sangat ngan stage.. betul-betul depan stage tue tuk VVIP.. kitorang dikatakan duduk depan jugak tapi xde la betul-betul depan stage.. kat situ punya la ramai artis tempatan.. Ade Erin Malek, Nanu Baharudin, Dafi, Linda Jasmin, Que Haidar.. okay.. Nanu duduk depan kitorang & Erin Malek belakang kitorang.. gempaq tak??.. hehehe..

Nampak tak Erin Malek??.. =)


Lepas tue, aku dh kesejukan dan kebasahan akibat kena hujan.. dh la lapar.. sengal punya abg tue.. cmpk KFC kitorg buat ape.. so, show pun blum start.. baru pukul 7, hujan pun dh xlebat sgt.. kitorang kuar balik dr stadium utk cari makanan.. yang ade jual kat situ.. KFC, Pizza, 1901.. fast food je.. aku tnya Lyn, semua fast food je ni, nasi xde ke??.. Lyn gelak je.. kitorang tak dpt pk dh.. bli KFC lagi... mkn dulu.. then msk balik & opening concert tue sgt la best.. sebab Mizz Nina yang nyanyi.. die mmg best... suka-suka.. =)

So, mula la persembahan dari JB nie.. mmg die comel sgt.. kecik je.. sedap plak die nyanyi live.. bagus2.. mmg awesome.. hehehe..



\

 ticket, tag, cd..

Thanks a lot to Hitz.fm & Tunetalk.. =)

So, tue je la.. video-video JB diupload kat fb.. nak tgk sila ke fb Miss Effa CuRio ye.. sila add dulu.. kalo x, xdpt tgk la.. ahahaha.. nak upload kat sini lmbt.. sorry..

xoxo,
:: Effa CuRio ::

17 comments:

syazmimi zakaria said...

jelessssssssssssssssssssssss

aisya said...

beruntung la ye... peluang skali seumur hidup.. =)

Effa CuRio said...

syazmimi zakaria : jgn la jeles.. i pun rasa bermimpi je dpt pegi tue.. huhuhu.. =)

Effa CuRio said...

aisya : yup.. btw, thanks sebab sudi singgah.. =)

Alysha Nur syahirah said...

wow~ best nyew..... ta aci..! ta aci.. ahaha.. btw.. i follow u now.. if sudi.. follow me back yaa! Love Bieber :)

DefarhanoVII a.k.a BoyPJ said...

x jeles ;-) sebab x minat n xkenal pon justin tu sape...justin timberlake kenal la kot...huhuhu......

papepon...tahniah ler jd org bertuah dpt tiket sponsor....

Far8 budak baik said...

aku tgk kawan aku pi sana..
berpeluh peluh balik..
nmpk sgt panas..
mesti JB pun berpeluh kn haha

Anif Abdullah ® said...

oh untungnya!! jeles2..ni tak dapat pergi,duit tarak..huhu

Effa CuRio said...

Alysha Nur syahirah : sgt best.. btw, thanks.. will follow u back soon.. =)

Effa CuRio said...

DefarhanoVII a.k.a BoyPJ : xkenal eh.. xkenal xpe la.. hehehe.. btw, thanks!!~.. =)

Effa CuRio said...

Far8 budak baik : kwn ko menari lebih sgt kot.. tue pasal berpeluh2.. hujan la kat situ.. sejuk je.. hehehe.. =)

Effa CuRio said...

Anif Abdullah ® : jgn la jeles.. nie pun xsangka dpt pegi situ.. hehehe.. =)

eB ezrin said...

a'a, i pn x sangka... pastuh kena marah kan? ;p

Effa CuRio said...

eB ezrin @ along : hahahaha.. bile masa i kena marah??.. xde pun.. ;p

Alysha Nursyahirah said...

best2... hye sweety.. im follow u now gune my 2nd acc.. hope u hope me back! :)

Effa CuRio said...

Alysha Nursyahirah : hey alysha.. okay.. i will hit u back soon.. thanks ya.. =)

Nuraleda Eda said...

Justin bieber time tu tgh sakit..balik dari Singapore trus demam