Hi Bloggers!!~.. Thanks for visiting my blog.. I hope you have a great day!!~.. xoxo, Effa CuRio

♥ Adorable Followers ♥

Wednesday, December 5, 2012

SURPRISE FOR ME!!~

Assalamualaikum & Hye!!~

Last week ada la seorang kawan ni bertanya kepadaku..

Dia : You, hari Isnin ni cuti ke?
Aku : Cuti apa hari Isnin? Mana ada cuti apa-apa kan?
Dia : Mmg la tade, saja je tanya..


Musykil juga la masa tu kan.. Aku siap check ada cuti apa. Ternyata mmg tiada cuti apa pun hari Isnin bersamaan 3 Disember melainkan cuti sekolah.. So, aku abaikan je la.. hahahaha

Then, hari Jumaat tu aku cakap kat dia yang aku nak apply cuti hari Isnin.. Sebab kalau hari Isnin je mesti malas nak bangun pergi kerja.. Semuanya gara² hari Ahad keluar sampai penat kan.. hehehehe.. Alasan tak munasabah betul.. Tapi bila bagitahu dia macam tu, dia bermati-matian tak bagi aku cuti kot.. Kata beliau "You nak cuti, cuti la hari Selasa.. Jangan hari Isnin" ... Ok, aku musykil lagi la dengan perangai dia ni kan.. So, aku cakap la kenapa tak boleh cuti hari Isnin tu.. nak buat surprise ke apa ni? Dia cakap tade apa².. Dia cuma cakap kalau aku cuti hari Isnin tu, aku akan menyesal.. Dia suruh aku tunggu je hari Isnin tu.. Hmmm.. Pelik kan? 

So, hari Isnin tu pun tiba.. 3 Disember 2012.. Sampai je office.. Ada orang call.. Aku tak sempat letak beg semua, terus pick up phone.. Orang tu dari mana entah.. tak dapat nak dengar sebab aku baru sampai and blur la kejap pagi² kan.. Orang tu just cakap dia nak buat penghantaran kat aku je.. Aku pun ok je la.. Malas nak tanya banyak²..

Around 10 am, ada orang hantar barang kat aku.. and aku terkejut sangat la.. terus officemate semua tanya hari tu birthday aku ke? termasuk bos pun tanya soalan yang sama.. hahahaha.. Birthday aku bulan depan la.. Hmmmm..

So, ni la yang aku dapat.. Thank you so much my dear friend :)


So dalam kad tu, tertera begini :-

To : Effa CuRio
Happy Year End Nenek.  Hahahaha.. 
Let's hope for a great new year and enjoy our December
From : ????

Dia ni mmg suka panggil aku nenek kan.. Jahat betul.. But thank you so much my dear friend/sifu/doctor/cikgu.. heeeee.. Dia ni banyak tahu pasal aku and dia buat surprise ni pun nak buat aku happy je.. Terharu kot


Habis dah kisahnya.. But sekarang ni dia tengah marah kat aku.. Hmmm..
Aku tahu la aku salah sebab tak jawab soalan dia tu tapi aku tak tahu nak jawab apa untuk soalan dia tu.. Now, I'm really sad.. If you read this entry.. I'm so sorry.. Harap sudi maafkan.. Jangan la marah lama² sebab nanti tade kawan dah nak gaduh or buat aku happy :(
Dia ada cakap yang dia tak marah tapi cara respond tu macam marah je..


xoxo,
:: Effa CuRio ::

6 comments:

MarnieyZ said...

untung lah.. baik giler kawan :)

Effa CuRio said...

@MarnieyZ : Untung ke? Dia mmg baik tapi dia tgh tade mood skrg ni :(

Anonymous said...

I've read this entry yesterday. I'm glad you like it. I deeply regret for what I did to you yesterday. I am trying to improve on the bad qualities and habits I have, which hurt you. Please accept my sincerest apologize for screw up a lot and ignore you too. I'M SORRY...

Regards,
KV

Effa CuRio said...

@Anonymous : you are already forgiven and we all make mistakes right? So, I am sorry too :)

Anonymous said...

Ok.... ;-) Thank you for forgiving me...

Effa CuRio said...

@Anonymous pleasure is always mine :)