Hi Bloggers!!~.. Thanks for visiting my blog.. I hope you have a great day!!~.. xoxo, Effa CuRio

♥ Adorable Followers ♥

Sunday, December 9, 2012

Erti Kehidupan!!~

Assalamualaikum & Hye!!~

Last week, aku ada baca satu buku ni. Aku memang suka membaca. Buku ni banyak mengajar aku tentang erti kehidupan.. mengajar aku untuk muhasabah diri dan jadi lebih baik.. penulis buku ni pun agak popular la.. Hiks..

Aku dah beli buku ni lama dah tapi baru je aku baca.. 

Aku seorang pemerintah yang memerintah
minda,
jiwa,
iman,
roh,
aku.

Aku seorang pemerintah yang?
yang gagal.

Gagal memerintah semua ini dengan baik.

Aku mahu pemberontakan..

(Gagalnya Pemerintahan)



Woi, diamlah kau jiwa,
jangan pernah putus asa,
ini semua takda apa-apa,
aku tahu ini kali kedua
tapi buat kita lebih dewasa,
pedulikan dia yang tergila-gila,
dia pun tak tahu dirinya siapa,
untuk apa kita tunggu dia,
dia bukan lagi kita punya!

(Woi, Diam Sajalah Ya?)

So, yang kat atas tu adalah sebahagian puisi yang ada dalam buku tu.. Buku ni memang sangat best.. Korang patut baca.. Banyak mengajar erti kehidupan..


nak tahu buku apa??

v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v

TADAAAA!!


Jangan terkejut dengan tajuk buku tu ye? Ada maksud kot.. Nak tahu apa maksudnya kena la baca sendiri buku ni.. Hee :)

xoxo,
:: Effa CuRio ::

4 comments:

Jue said...

Hi..I'm follow you..:-)

MarnieyZ said...

kisah mengenai kehidupan ke ni?

Effa CuRio said...

@Jue : thank you so much.. will follow you back :)

Effa CuRio said...

@MarnieyZ : kena baca baru tahu.. hehehe