Hi Bloggers!!~.. Thanks for visiting my blog.. I hope you have a great day!!~.. xoxo, Effa CuRio

♥ Adorable Followers ♥

Monday, February 6, 2012

Shengri Kuaile, Effa!~

Assalamualaikum wbt & Hye!!~

Sorry sebab dah lama tak update blog.. Busy dengan kerja and busy make up blog member.. Nasib baik la blog dia tak jahanam aku kerjakan.. ahahaha.. Okay.. =)

Actually, 28 January 2012 yang lalu merupakan tarikh yang sangat bermakna buat aku.. Aku bertunang wei!!.. Okay tipu!!.. It's my birthday.. Kalau nak wish la kan.. Dalam bahasa mandarin, shengri kuaile.. hehehe.. Dalam french, bon anniversaire dan dalam bahasa german, zum geburstag viel gluk!.. 

This year, aku sangat happy celebrate birthday even dengan family tercinta je.. "Walau raga kita terpisah jauh, namun hati kita selalu dekat".. menyanyi pula.. walaupun aku demam hari tu, but enjoy sangat.. hehehe..

Kitorang celebrate kat padang je kot.. padang yang dekat kedai kopi, shah alam.. 
Kitorang berkelah di padang pada waktu malam.. hehehe.. seronok sangat.. jom layan pictures.. picture ni aku curi dari blog kakak aku.. ahahahaha.. ;p

Menu pada malam itu :-
1. chicken chop
2. Marble cheese cake

tamat suda.. eh?.. belum lagi..
Nak cerita sikit pasal birthday wishes.. kelakar habis la..
Ramai juga la yang wish dekat twitter, facebook, sms and BBM..
Tapi kalau dekat facebook ni aku tak teruja sangat la sebab... faham-faham je la kan.. orang yg tak pernah tegur kat situ pun tetiba wish birthday.. hahaha. ada juga yang wish sampai tiga kali.. EXCITED!!

First, mari tgk ni.. but don't be jealous okay..


Click image di bawah untuk zoom.. :)

Yeay!!.. Dapat juga birthday shout out from Caprice/Ariz..
Korang kenal dia tak?.. Lagu dia hitz sekarang kat radio..
Chikaro.. :))

Dapat juga birthday wish from diorang ni..
Yang nyanyi lagu Tear us Apart.. =)

 
 
Birthday wish from Little Black Stars..
fans Avril Lavigne.. even tak dapat wish dari Avril..
dapat wish dari fans dia yg lain pun dh happy.. ahahaha..
:))

 
Birthday wish dari budak omeyy..
Thank you Hafis.. sampai tiga kali wish..
*terharu*

 Sis ini sangat awesome..
Wish birthday siap cc kat Amy Lee??..
*pengsan*.. :))
 Dia ni suka panggil aku Super cute hulk girl..
Aduyai.. Thanks!!.. :)
 Yeay!!.. Dapat birthday shout out dari retis..
Dia famous kot.. Artis semua follow dia..
hehehehe.. Thank you, Nazim.. :))

Okay la.. banyak mengarut je kan..
but happy sangat-sangat.. Thanks to my dear family and friends for all the wishes and doa.. May Allah bless all of you too..

Kejap.. belum habis entry lagi.. nak masuk bab hadiah pula..
Even tak dapat hadiah pun.. hahahaha..
tapi saya dapat dua benda ni..
Saya sangat happy.. 
Terima kasih pada org yg bagi hadiah ni..

Itu bukan iPhone ye!!..
Yes, dapat iPod Touch..
O_o


and one of my sis give this to me..
speechless and excited gila!..
thanks a lot my dear sis ellia..
love you so much!!..
TADAAAA!!
Ticket concert evanescence..
Dia sponsor..
Awwww!!.. thanks ya..
♥ ♥ 

and for sure sedih juga sebab adik omeyy, Khalid yg berada di Aussie tak wish..
huhuhu.. But, I know dia ingat birthday ku..
Dia call dari sana tapi I didn't pick up  my phone..
Masa tu berada di padang sedang menikmati keindahan bintang-bintang..
sorry ya.. dua kali dia call.. :'(

Dia cakap kat fb... dia dah sedia nak nyanyi and sedih sebab tak dapat nk nyanyi.. sorry once again..

Itu je la kot..
dah tak tahu nak mengarut apa dah..
hehehehe.. bye!!

xoxo,
:: Effa CuRio::

14 comments:

caer sasuke said...

wow awesome..me too just want like yours..hehe..anyway happy birthday =)

Nabila Mohd Amin said...

seronoknye... !! birthday i nnt mesti ta sehappy you... i jauh dgn org2 yg tersyg,,,:"(

Fahmi Piruz said...

Awwhhh.dah besar dah dia..ouchh..hahaha..
Hope your life will be more exciting!!!!! ^_^
Happy birthday againn yaahh :D

Effa CuRio said...

@caer sasuke : awesome?.. thank you.. :)

Effa CuRio said...

@Nabila Mohd Amin : kenapa you ckp macam tu my dear nabila.. takpe.. you sambut dengan I je la nanti okay.. :)

Effa CuRio said...

@Fahmi Piruz : Ahahaha.. thank you Fahmi.. your wish mmg best!.. :)

@rRieyaNa_Fy's said...

hehehe...nk wish la skali lg...happy befday effa_curio...may Allah bless u...smile always like me...ahhahaha... :)

eB ezrin said...

fensan. ha ha ha ;p
dak baju merah tuh besday dier sepanjang tahun ;p

Effa CuRio said...

@@rRieyaNa_Fy's : thank you kak ana.. mmg selalu senyum pun.. :) hehehe.. bila dpt jumpa kak ana lagi kan?.. hurm!

Effa CuRio said...

@eB ezrin : fensan dgn perangai anak kamu eh?.. dia mmg begitu.. "kakak nak dog".. LOL!!.. birthday dia sepanjang tahun.. :)

ibu addin dan nasa said...

Semoga diberkati Allah selalu.


Salam perkenalan.

syira rahim said...

happy belated birthday :-)

Effa CuRio said...

@ibu addin dan nasa : Terima kasih.. salam perkenalan.. :)

Effa CuRio said...

@syira rahim : thank you syira.. :)