Hi Bloggers!!~.. Thanks for visiting my blog.. I hope you have a great day!!~.. xoxo, Effa CuRio

♥ Adorable Followers ♥

Sunday, August 8, 2010

~Hanya Tinggal Kenangan~

Tetiba teringat kisah yang berlaku pada sem yang lalu..

Kisah antara F, Z dan S... Kisah ini berlaku di FPHP...


Kisahnya bermula begini...


Tanggal 27 February, berlangsungnya satu event yang telah menemukan F dan Z..tetapi pada ketika event itu, mereka tidak langsung berbual... selepas dua tiga hari selepas event itu.. mereka sering terserempak... mereka hanya senyum dan bagi peace saja... tidak jugak berbual...


suatu hari.. si F terserempak dengan Z di tangga.. F berbual dengan kawannya.. Tapi Z ingat F bercakap dengannya... Die memberi respon.. sunguh pelik... F hanya tersenyum.. tidak tahu mahu beri respon ape lagi selain senyum... ;)


Beberapa hari selepas itu...


Pada suatu petang.. F menunggu seseorang di fac.. die duduk berseorangan di kerusi depan notice board.. Si Z nampak F lalu die pun datang menghampiri F...
Z pun berkata.. "hye...sorang je"..
Z menjawab : " hye.. yup.. sorang2 je"
Z bertanya pada F: "wat pe kat sini sorang-sorang?"
F pula menjawab: "tunggu seseorang... nak balik rumah nie.. "


berbual punya berbual... si F nie langsung terlupa nk tnya nama si Z nie...
cuma si Z nie je yg berkesempatan bertanyakan nama F...


Beberapa hari kemudian.....


Mereka terserempak lagi.. Kali ini F nekad mahu menanyakan nama Z...
Die berjaya menanyakan nama Z... dan tetiba pula dtg la ramai classmate si Z nie..
Z memperkenalkan kawan-kawannya pada F...
salah seorangnye perempuan yg bernama S...
Sejak dari itu.. F agak rapat dengan S nie...
S nie pun agak sengal juga mcm Z...
mereka berdua nie gila-gila sikit... ~ngeeeee


Sejak dari itu.. F selalu berharap terserempak ngan Z kerana die sangat suka melihat senyuman Z nie... Sangat comel~


F teringin mahu menanyakan pada Z mengenai facebook.. bolehlah mereka chat2 di sana nanti kan...tetapi hajat itu tidak kesampaian kerana masing2 agak sibuk dengan final exam...


Berakhirnya final exam... sem break pun bermula...

F sangat bosan duduk di rumah... die tidak sabar mahu masuk sem baru utk berjumpa dengan Z dan S... dan tak sabar untuk menanyakan mengenai facebook pada mereka...



Tanggal 5 julai, sem baru pun bermula...
seminggu F tidak nampak Z dan S di fac...
F berkata di dalam hati : "mungkin mereka buat cuti tambahan sendiri"..hehehehehe
Masuk minggu kedua... pada hari jumaat, mereka bertiga pun berjumpa...
F berbual dengan S lalu S pun meminta no telefon F.. F dengan selambanya memberi lalu F menanyakan hal facebook pada S... S memberi namanya di facebook dan berharap F meng - add di facebook.. sedang S dan F rancak berborak.. datang pula si Z...
Kali ini F rasa seakan terkejut melihat telatah S dan Z bergurau senda.. mereka berdua begitu mesra.. F dapat mengagak mesti ade rahsia kebahagiaan di sebalik gurauan mereka..
F merasakan bahawa mereka merupakan pasangan yg serasi...
F sungguh sedih kerana die sudah mulai suka pada Z..



Pada kejadian itu... F ditemani kawannya yang bernama H... H menenangkan F..
H berkata : "Mungkin mereka nie teman tapi mesra je, F "
F pula berkata: "tidak mungkinlah.. Mereka nampak lain.. xmacam sem yang lepas.. Kalo nak tau kebenarannye...kena tengok FB mereka la"
Lalu, F dan H pun pulang.. F sangat sedih.. die hilang mood.. manakala H masa itu tidak sabar mahu melihat facebook mereka... dan akhirnya F pun terjebak untuk melihat skali..
beberapa saat setelah profile S dibukak.. F terus rasa nak pengsan bile melihat S in a relationship with Z... F benar2 sedih... pada ketika itu, hanya H je yg tau perasaannya.. H cuba menenangkan F.. dah akhirnya F terima dengan seadanya... semuanya telah tinggal kenangan.. hanya kenangan..
F hanya mampu berbuat seperti biasa bila berjumpa dengan Z dan S.. walaupun F sangat tidak mahu berjumpa mereka... tapi itu hanya mimpi kosong..
Mereka bertiga pasti akan terus2 terserempak disebabkan blaja di satu fac yang sama.. huhuhuhu
Tamatlah sudah kisah Mereka ini.. Kisah F,S dan Z.. ;(
So, morale of the story: kalo kita dah suka seseorang tue... baik berterus terang je.. xde la jadi kes si F nie.. wink3.. ;)

4 comments:

ellia said...

hehe huruf-huruf pun pandai becinta...anda huruf apa?
=p

Effa CuRio said...

dak sek rendah pun tau..nie kan pula huruf.. hahahahaha

saya ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ... ;p

Effa CuRio said...
This comment has been removed by the author.
mamaaerish@eb said...

mak ai... kena msk skolah balik nih... hik3