Hi Bloggers!!~.. Thanks for visiting my blog.. I hope you have a great day!!~.. xoxo, Effa CuRio

♥ Adorable Followers ♥

Sunday, June 6, 2010

~LaGenDa BuDak SeTan~


First2 tengok iklan ade movie nie...terus ade keinginan nak pegi tgk wayang... huhuhu
Sebab cite nie diadaptasi dari novel karya Ahadiat Akashah...
Ahadiat Akashah nie salah satu penulis novel fav aku ...aku suka novel2 beliau...
karya beliau sangat2 best... ;)
tapi jangan ditanya la ape novel2 beliau...
dah lama xbaca...yang ingat lagenda budak setan, kasyah, katerina, pilot cafe n banyak lagi la..



hurm....dah lama dah baca novel lagenda budak setan nie...
waktu sekolah2 dulu...
dah x berapa ingat dah cite die cm mane kan...huhuhuhuhu
so aku amik peluang nie mintak kakak aku blanje tgk movie nie....
akhirnya hari ini aku berpeluang pegi tgk movie nie...
thanx angah....
cite nie memang best la...hehehehe...sedih gak..
kakak aku smpi nangis...hehehehehe



Cite nie pasal Kasyah..die lelaki yang paling nakal kat kolej...suka wat hal...die nie anti pompuan...smpi la satu hari tue die jumpa ngan Ayu...Ayu banyak mengubah hidup die..die sangat sayangkan Ayu...sanggup wat pe saje utk Ayu...bile Ayu terpaksa kawin ngan Azmi, Kasyah tetap sayangkan Ayu...akhirnya Ayu accident..muka die hancur...die wat plastic surgery tapi wajah yg berbeza & Ayu bercerai ngan husband die...
masa nie la Kasyah amik peluang nak kembali ngan Ayu...diorang plan nak kawin...tapi ex husband Ayu datang kacau Ayu...Ayu ditolak jatuh smpi terkena pasu.. Ayu hilang ingatan..
.

nak tau kesudahan citenya???...adakah diorang tetap berkahwin???...adakah Kasyah jatuh cinta dengan Kate & tinggalkan Ayu??...hurm...korang tgk la sendiri movie nie...xpun baca je novel..hehehehe...tapi memang best la lakonan para pelakon...

tapi sebelum tue nak tanya la kan...ade ke lelaki macam Kasyah kat dunia nie??macam xde je...mgkn ade la...tapi susah nak jumpa kan???..
huhuhuhuhuhu..kalo ade lelaki cam tue..bestnye... ;)

Lagu Ost cite nie pun best gak...lagu Bila Cinta...

Filianti Vlee - Bila Cinta

Bila cinta kini tak lagi bermakna

Yang ku rasa kini hanyalah nestapa

Ditinggalkan cinta masa lalu

Dulu kau tawarkan manisnya janjimu

Yang ku sambut itu dengan segenap hatiku

Bila engkau pergi tinggalkanku

Hilangnya cintamu menusuk hatiku

Ternyata memilih cinta yang fana

Perginya dirimu merobek jantungku

Hingga ku terjatuh dalam harapan

Hilangnya cintamu menusuk hatiku

Hingga ku terjatuh

Dalam harapan

Dalam Harapan

2 comments:

mamaaerish@eb said...

hik3... adik minah bunga... ;p

Effa CuRio said...

apesal lak...bile ms plak adik suka bunga....gilak nie... ;p