Hi Bloggers!!~.. Thanks for visiting my blog.. I hope you have a great day!!~.. xoxo, Effa CuRio

♥ Adorable Followers ♥

Tuesday, October 18, 2011

Nukilan Hati!!~

Assalamualaikum wbt & Hye!!~

Hari ni aku agak xde mood la.. huh!!~..
Pening kepala.. bukan pening kepala pasal benda yang aku akan taipkan ni.. pening kepala dengan kerja.. huhuhuhu.. So, hari ni nak meluahkan perasaan kat blog yang tersayang.. *wink*

Actually, hari-hari aku travel pegi kerja naik komuter.. KTM komuter.. aku tension dengan service komuter ni & some Malaysian.. really make me sick okay.. 

I hate YOU!!~
Yes you, KTM Komuter...
The reasons are :
1. Komuter rosak.. stress kot.. dah berjam la plak nk tunggu komuter okay kan.. huhuhu.. Lepas tu ade plak yang xde aircond.. dah la dlm tu macam sardin.. mmg stress la.. 


2. Shuttle train was cancel.. ni rasa mcm nak jerit je kat KL Sentral tu.. mana taknya.. balik keje confirm la ramai org kan.. lepas tu plak train was cancel.. dah kena tunggu lagi sejam baru ade train lain.. So, thn bile nak sampai kan?.. Lebih baik berkhemah je kat KL Sentral tu.. :p


3. Train delay.. kalau bab ni, aku tak kisah sgt.. sebab mmg biasa la kan kalau delay ni.. flight pun boleh delay kan??.. ;)


4. Attitude Malaysian yang buat aku rasa annoying kot..
- Nak naik train di KL Sentral, rasa macam nak main rugby kot.. punya la diorang ni tak tahu nak sabar.. main tolak je kan.. orang nak keluar pun xboleh.. huh!!~
Dah tolak-tolak, ade la kecedaraan berlaku.. Hari tu boleh plak diorang pergi sepit tgn aku.. sakit kot.. kata je ladies coach tapi rasa semuanya tak macam ladies pun.. macam dinosaur.. ahahahaha..


-Dah la dalam train tu dah penuh kan.. korang nak gaduh plak apehal?.. annoying la.. masalah bersandar antara satu sama lain pun boleh jadi hal ke??.. bukannye coach tu campur.. ladies je.. masalah betul.. ade org yg aku tak kenal boleh je die pegang tangan aku.. aku tak bising pun.. ape de hal kan??.. bertolak ansur la sikit..


-Yang ni paling aku benci kot.. Korang dengar lagu dlm train.. guna earphone but mengganggu penumpang lain.. nampak je pakai earphone.. tapi korang pasang high volume.. xpekak ke??.. org lain boleh dengar kot.. lebih baik korang buat loudspeaker.. bagi satu coach dengar kan senang.. jimat bateri handphone aku.. huh!!~


-Bile nak bersembang dalam train tu, cakap la slow-slow kan.. xperlu nak bercakap nak bagi semua org dengar.. Yang satu geng tu plak.. cuba la bagi sorang-sorang cakap dulu.. xperlu kot semua nak cakap.. abis siapa nak dengar?.. confused la aku dengan korang ni..


P/S : To Malaysian, apa kata kita beratur elok-elok nak naik train tu.. bagi laluan tengah tu kosong.. buat macam nak naik LRT.. tersusun je.. aku suka.. Barulah aman!!~





Itu je la nukilan hati aku ni.. huhuhu.. 
Have a pleasant day everyone!~
If u have a twitter's account, please follow me.. I'll follow back.. ;)


xoxo,
::Effa CuRio::

7 comments:

eB ezrin said...

hik3 ;p

iQa~ said...

xpe babe....dugaan cr duit..bukan senang kan..~

reza al-razi said...

KTM komuter mmg selalu menyakitkan hati.. hoho.. tpi bnyak jasanya tu..

Effa CuRio said...

@eB ezrin : nape lak gelak.. hampeh.. :p

Effa CuRio said...

@iQa~ : okay babe.. thank you.. :)

Effa CuRio said...

@reza al-razi : mmg menyakitkan hati tapi kena naik juga.. huhuhu.. :)

Abg Stalker said...

hahaha..mmg mcm ni la perangan kita.kdg2 kita x perasan pun.bt skt hati org lain.borak x ingat dunia,mentang2 la bwk geng.spe2 rs ada skill main rugby,naik la KTM.mst dpt tmpt duduk,at least masuk dlu.hahah

sbr je la effa..public transport kn,kne la berkongsi even perangai mcm2 ada. :)