Hi Bloggers!!~.. Thanks for visiting my blog.. I hope you have a great day!!~.. xoxo, Effa CuRio

♥ Adorable Followers ♥

Saturday, May 21, 2011

My Big Day!!~

Assalamualaikum wbt & Hye!!~

Last saturday, 14th May 2011 was my big day.. it's not my engagement or wedding but it's my convocation day.. convocation for the second time.. really excited & happy..

Okay.. let's get started.. 

Mula-mula tu, rasa sedih bile satu family xnk pegi konvo sebab ade hal.. my mom and eldest sister nak pulang ke Ipoh, my hometown.. but plan diorang xjadi sebab family mertua my sis tu suruh balik lagi dua minggu.. achik pulak harus menjalankan tugas sebagai seorang guru.. die ade skolah ganti.. huhu.. So, yang anta aku hari tu mestilah angah.. die and mama je ikut.. die drop aku & mama sebab nak cari parking.. sampai je dh kena beratur masuk dewan.. dewan baru UiTM.. Dewan Agung Tuanku Cancelor (DATC).. aku terpaksa tinggalkan mama sorang-sorang.. huhuhu..

Bile dh masuk dewan, tunggu je la acara dimulakan..
okay untuk sidang ke-4 nie, ade tiga fakulti.. dan jumlah graduate - 1213
Fakulti yang terlibat:
1. Fakulti Teknologi Kreatif dan Artistik (TEKA)
2. Fakulti Pengurusan Hotel dan Pelancongan (FPHP)
3. Fakulti Sains Pentadbiran dan Pengajian Polisi

Selesai je Fakulti Teknologi Kreatif dan Artistik yang dekan diorang dikenali ramai - Prof Madya Razak Mohaideen, Fakulti aku plak yang nak ambil skrol dari YBhg. Tan Sri Datuk Seri (Dr.) Haji Arshad Ayub.. 

Bile selesai je semua, ape lagi, haruslah ade sesi fotografi.. jom usha pic yang xseberapa nie.. ahahahaha..

menerima skrol dari YBhg. Tan Sri Datuk Seri (Dr.) Arshad Ayub..
 Ex- HMB6TC.. sorang je sesat class B..
 With Ma.. <3
 semua pandang lain.. ahahaha..
 Me and my girlfriends with Miss K..
 BFF.. Luv u all..
 With along, aerish & BIL
 Kami happy!!~
 Motif??.. xtau la..ahahaha
 suka pic nie.. mcm boleh letak dlm kad jemputan kahwin.. 
wakakaka !!~
 With my lovely mama..
 Siblings at Alam Impian.. =)


tapi korang nak tau x.. sebenarnya rasa menyesal gak la sebab xdapat snap pic dengan sorang bff aku nie.. dh la langsung xnampak batang hidung die.. die datang lambat sebab sebelum masuk dewan die ade sms.. lepas tu plak die boleh post kat wall fb aku ayat yang menyakitkan hati.. xpe la kau.. grrr!!~.. korang nak tau ape die post kat wall aku tu??..


jeng jeng jeng jeng..


BIARLAH RAHSIA.. ahahaha.. kalau korang tau mesti korang rasa menyampah kot.. ;p


xoxo,
:: Effa CuRio ::

19 comments:

Liyana Zahim said...

Besnye konvoooo!!!

iQa~ said...

cantiknya awak..rmbut dh pnjang!
sweet2... ^_^

Effa CuRio said...

Liyana Zahim : Best gak la.. hehehe.. =)

Effa CuRio said...

iQa~ : Thanks awak.. hehehe.. nak rambut panjang lagi.. =)

eB ezrin said...

gambo kat tangga tuh best eh?... hik3

Effa CuRio said...

eB ezrin : mesti la best.. ahahaha.. =)

eB ezrin said...

@Effa CuRio
leh jerk wat reply 2 comment. kater x leh?

Effa CuRio said...

mane plak.. xde pun kat sini..

gadis kepastian said...

tahniah

Effa CuRio said...

Thanks gadis kepastian.. =)

[sutera kasih] said...

congratz dh konvo dear :)
teringt masa kite konvo taun lepas hehe

Effa CuRio said...

[sutera kasih] : Thanks ya.. =)

nik rosmawati said...

best kan konvo.congrat dear :)

eB ezrin said...

aikh? smalam ader jerk reply 2 comment. psl ari nih xder?

Effa CuRio said...

nik rosmawati : thanks a lot dear!!~.. =)

Effa CuRio said...

eB ezrin : xbuat ape2 pun semalam.. huhuhu.. cm ne boleh ade lak.. pelik2..

ASaDa RyutaRo said...

congrats! semoga terus berjaya dalam hidup.. ;)

Effa CuRio said...

ASaDa RyutaRo : TQ so much!!~.. =)

Luna Chempaka said...

wahhh~ kita dlm hari, waktu & tmpat yg sama ;p my turn yg ketiga last dr semua yg dlm tu..